Joanna Kubat-Fronczak
27 Marz

Wielkanocny przepis - czekoladowe babeczki

Święta Wielkanocne kojarzą się ze stołem pełnym słodkości. 🧁 Poniżej propozycja na 16 sztuk pysznych i zdrowych babeczek, z których każda ma 150 kcal. 🥰

 
Składniki:
 
✅ 2 jajka (100 g)
✅ 2 szklanki zmielonych płatków owsianych (220 g)
✅ 1/2 szklanki mleka (110 g)
✅ 10 łyżek oleju rzepakowego (100 g)
✅ 3 łyżki kakao (30 g)
✅ 10 łyżek erytrytolu (100 g)
✅ 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
✅ 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (2 g)
 
Sposób przygotowania:
 
Piekarnik nastawić na 200 stopni. W misce zmiksować jajka na puszystą masę, dodać do nich erytrytol i dalej miksować. Dodać powoli olej oraz mleko ciągle miksując, a następnie dodać mąkę owsianą, proszek do pieczenia, sodę i kakao. Miksować do powstania jednolitej, gładkiej masy. Nakładać ciasto do foremek na muffiny i piec w piekarniku około 15 minut.
 
Smacznego! 💚

Twój komentarz




POKAŻ