Joanna Kubat-Fronczak
14 Sty

Herbata szarlotkowa na poprawę odporności

Pogoda nas nie rozpieszcza, zatem przychodzę do Was z bardzo przyjemnym sposobem na poprawę odporności. ☺️ ☕

 

 
🧡 Herbata, zwłaszcza czarna, jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, flawonoidów oraz alkaloidów, które zwalczają zmęczenie, osłabienie oraz wzmacniają nasz system obronny.
🧡 Jabłka dostarczają witaminy C, która poprawia naturalną odporność organizmu.
🧡 Miód jest źródłem przeciwutleniaczy, ważnych składników, które pomagają blokować wolne rodniki w organizmie i chronić nasze komórki. W ten sposób zapobiega wielu chorobom.
🧡 Imbir zmniejsza kaszel i przeziębienie. Ma również właściwości termogeniczne, jest rozgrzewający i wzmaga pocenie, które przyczynia się do detoksykacji organizmu i pomaga w uwalnianiu objawów przeziębienia, w związku z tym zwalcza infekcje bakteryjne i grzybicze.
🧡 Goździki wzmacniają układ odpornościowy, pomagają w leczeniu dolegliwości trawiennych, wspomagają zdrowie wątroby, pomagają zmniejszyć ból i stan zapalny w organizmie, wzmacniają kości i stawy, zwalczają bakterie.
🧡 Cynamon - aromatyczna kora z cejlońskiego drzewa podnosi odporność, zwalcza wolne rodniki, obniża poziom cukru we krwi, ma też właściwości przeciwgrzybicze i antybakteryjne.
 
Tyle zdrowia w tak pysznej i aromatycznej formie! 🤩 Smacznego! 🧡
 
 

Twój komentarz




POKAŻ