Joanna Kubat-Fronczak
23 Sier

Letni przepis - kakaowy budyń owsiany z truskawkami

Kolejny pomysł na wykorzystanie bogactwa sezonowych owoców!

Składniki:

✅1 mała brzoskwinia (80 g)
✅1 kubek mleka krowiego lub napoju roślinnego (300 g)
✅4 łyżki mąki owsianej (40 g)
✅2 łyżeczki kakao (10 g)
✅1 łyżka erytrolu lub miodu do smaku

Przygotowanie:

2/3 mleka zagotować w garnuszku z dodatkiem substancji słodzącej oraz kakao. Pozostałą część wymieszać z mąką. Dodać do gotującego mleka z dodatkami i chwilę gotować mieszając, aż masa zgęstnieje. W razie potrzeby rozbić grudki trzepaczką. Przelać do salaterki i ostudzić. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwini, opcjonalnie inne dodatki.

Szybko i smacznie!💚Idealny pomysł na śniadanie lub przekąskę.☺️

Twój komentarz




POKAŻ