Składniki:
✅ 1 opakowanie twarogu sernikowego (1 kg)
✅ 1 mała paczka biszkoptów bez cukru (120 g)
✅ 1 porcja truskawek (0,5 kg)
✅ 1 opakowanie galaretki truskawkowej (75 g)
✅ 1/2 szklanki mleka (110 g)
✅ 15 łyżek śmietanki 30% (150 g)
✅ 2 łyżki żelatyny (16 g)
✅ 3/4 szklanki erytrytolu (150 g)
✅ kilka kropel aromatu waniliowego (1 g)
Sposób przygotowania:
Galaretkę przygotować wedle przepisu na opakowaniu, odstawić. Biszkoptami wyłożyć tortownicę. Mleko zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić wcześniej namoczoną żelatynę. Erytrytol, śmietankę, twaróg i aromat wymieszać ze sobą. Przestudzoną żelatynę zahartować kilkoma łyżkami masy twarogowej, następnie wymieszać z resztą składników. Dodać pokrojone truskawki (kilka sztuk pozostawić do dekoracji), delikatnie wymieszać i wylać do tortownicy. Włożyć do lodówki na pół godziny, następnie ozdobić truskawkami, wylać na wierzch galaretkę i wstawić ponownie co całkowitego stężenia.
Smacznego! 🐣💚
Twój komentarz