Joanna Kubat-Fronczak
07 Sier

Żywienie w chorobach tarczycy

Choroby tarczycy stają się coraz częstszym problemem, zarówno niedoczynność, nadczynność, jak i autoimmunologiczne zapalenie - Hashimoto. 🦋

 
Odpowiednie żywienie stanowi ważny element leczenia każdej z tych jednostek chorobowych. 👩‍⚕️ Przede wszystkim pozwala zredukować ryzyko rozwoju chorób dietozależnych wynikających z zaburzeń funkcji tarczycy, a także zmniejsza nasilenie stanu zapalnego. 📉 Zwiększa to efektywność stosowanej farmakoterapii oraz korzystnie oddziałuje na samopoczucie pacjenta. 💊
 
Ogólne zasady żywienia przy zaburzeniach pracy tarczycy znajdziecie w poniższym poradniku: 📖
 
https://kubat.dobrydietetyk.pl/porady/diety-w-chorobach/niedoczynnosc-tarczycy/
 
Jeśli natomiast trudno jest Wam samemu wprowadzić wszystkie wytyczne lub borykacie się z kilkoma jednostkami chorobowymi, warto udać się na wizytę do dietetyka klinicznego, który holistycznie podejdzie do tematu i ułoży jadłospis dostosowany do potrzeb Waszego organizmu i wyników badań. 🥗
 
Aby umówić się na wizytę:
 
 
📞 zadzwoń - 737 174 301,
📧 napisz - j.kubat@dobrydietetyk.pl
💻 skorzystaj z kalendarza na stronie: https://kubat.dobrydietetyk.pl/moja-poradnia/rezerwacja-przez-internet/
 
Pamiętajcie aby nigdy nie bagatelizować problemów z tarczycą, gdyż efekty oddziałują na pracę całego organizmu! 🆘
 

Twój komentarz




POKAŻ