Joanna Kubat-Fronczak
19 Maj

Wiosenny przepis - szparagi w szynce parmeńskiej

Korzystając z sezonu na szparagi, przedstawiam Wam kolejny pomysł na ich wykorzystanie w kuchni. 🌿

 

Składniki:
 
✅ 10 sztuk szparagów (300 g),
✅ 1/2 opakowania szynki parmeńskiej (50 g),
✅ 1 łyżka oliwy z oliwek (10 g),
✅ sól, pieprz.
 
Sposób przygotowania:
 
Szparagi umyć, oczyścić z części niejadalnych odłamując zdrewniałe końcówki. Szynkę podzielić wzdłuż tak, by powstało 10 kawałków i obwinąć szparagi. Skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 8-10 minut.
 
Szybko i smacznie! 💚 Dajcie znać, kto się skusił. ☺️

Twój komentarz




POKAŻ