Joanna Kubat-Fronczak
11 Sty

Zimowa potrawa - jabłka pod owsianą kruszonką

Aromatyczna przekąska na ciepło - idealne rozwiązanie na zimowe dni. ❄️🍏 Śmiało możecie zmodyfikować przepis używając, np. śliwek lub innych owoców. 😊

 
Składniki:
 
❄️ 1 duże jabłko (300 g)
❄️ 5 łyżek płatków owsianych górskich (50 g)
❄️ 4 łyżeczki masła (20 g)
❄️ 1 łyżka miodu (25 g)
❄️ 1 łyżeczka cynamonu (3 g)
 
Sposób przygotowania:
 
Owoce umyć, usunąć niejadalne części i pokroić na kawałki, przełożyć do żaroodpornego naczynka. Płatki rozdrobnić w malakserze, wymieszać z miodem i masłem, posypać gotową kruszonką owoce. Zapiekać około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni.
 
Kto się skusi? ☺️

Twój komentarz




POKAŻ