Joanna Kubat-Fronczak
10 Wrze

Letni przepis - faszerowana cukinia

Lato zbliża się nieubłaganie do końca, ale cukinia pozostaje dalej z nami. ☀?

 
Do wykonania faszerowanej cukinii potrzebne będą:
 
✔️ 1 duża cukinia (600 g),
✔️ 1 porcja mięsa mielonego z indyka (100 g),
✔️ pół cebuli (25 g),
✔️ 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy (10 g),
✔️1 łyżka koncentratu pomidorowego (15 g),
✔️ 3 łyżki kaszy kuskus (30 g),
✔️ 2 plastry sera feta (50 g).
 
Sposób przygotowania:
 
Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.
 
Smacznego! ?

Twój komentarz




POKAŻ