Do wykonania faszerowanej cukinii potrzebne będą:
✔️ 1 duża cukinia (600 g),
✔️ 1 porcja mięsa mielonego z indyka (100 g),
✔️ pół cebuli (25 g),
✔️ 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy (10 g),
✔️1 łyżka koncentratu pomidorowego (15 g),
✔️ 3 łyżki kaszy kuskus (30 g),
✔️ 2 plastry sera feta (50 g).
Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.
Smacznego! ?
Twój komentarz