Joanna Kubat-Fronczak
12 Sier

Letni przepis - sałatka z mozzarellą, jajkami przepiórczymi i pesto

Dziś przedstawiam Wam pomysł na wykorzystanie przepiórczych jaj. ??

 
Składniki:
 
✅ 5 sztuk jaj przepiórki - 60g
✅ 1/2 kulki mozzarelli - 60g
✅ 1 kawałek pora - 10g
✅ 1 garść rukoli - 20g
✅ 1 łyżeczka pestek dyni -10g
✅ 1 łyżeczka pesto - 5g
✅ 1 szczypta kiełków - 5g
✅ 1 łyżeczka oliwy z oliwek - 5g
 
Przepis:
 
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić. Na talerzyk rozłożyć rukolę, plastry mozzarelli, jajka, kiełki i kawałeczki pora. Posypać pestkami i skropić pesto wymieszanym z oliwą.
 
Szybko i smacznie! ?

Twój komentarz




POKAŻ