Joanna Kubat-Fronczak
08 Lip

Letni przepis - kakaowy budyń owsiany z brzoskwiniami

Kolejny pomysł na wykorzystanie bogactwa sezonowych owoców! ?

 

Składniki:

? 1 mała brzoskwinia (80 g)
? 1 kubek mleka krowiego lub roślinnego (300 g)
? 4 łyżki mąki owsianej (40 g)
? 2 łyżeczki kakao (10 g)
? 1 łyżka erytrolu lub miodu do smaku

Przygotowanie:

2/3 mleka zagotować w garnuszku z dodatkiem substancji słodzącej oraz kakao. Pozostałą część wymieszać z mąką. Dodać do gotującego mleka z dodatkami i chwilę gotować mieszając, aż masa zgęstnieje. W razie potrzeby rozbić grudki trzepaczką. Przelać do salaterki i ostudzić. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwini, opcjonalnie inne dodatki.

Szybko i smacznie! ? Idealny pomysł na śniadanie lub przekąskę. ☺️

Twój komentarz




POKAŻ