Joanna Kubat-Fronczak
15 Czerw

Wiosenny przepis - szparagi w szynce parmeńskiej

Korzystając z sezonu na szparagi, przedstawiam Wam kolejny pomysł na ich wykorzystanie w kuchni. ?

 
Składniki:
 
? 10 sztuk - szparagów (300 g),
? 1/2 opakowania szynki parmeńskiej (50 g),
? 1 łyżka oliwy z oliwek (10 g),
? sól, pieprz.
 
Sposób przygotowania:
 
Szparagi umyć, oczyścić z części niejadalnych odłamując zdrewniałe końcówki. Szynkę podzielić wzdłuż tak, by powstało 10 kawałków i obwinąć szparagi. Skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 8-10 minut.
 
Szybko i smacznie! ? Dajcie znać, kto się skusił. ☺️

Twój komentarz




POKAŻ