Joanna Kubat-Fronczak
21 Maj

Wiosenny przepis - sałatka z rukoli, truskawek i twarogu

Bohaterem dzisiejszego wiosennego przepisu są pyszne, rodzime, soczyste truskawki! ?

 
Do sałatki potrzebne będą:
 
✅ 2 garści truskawek,
✅ 2 garści rukoli,
✅ pół kostki sera twarogowego,
✅ 1 łyżka sezamu,
✅ 1 łyżka oliwy z oliwek,
✅ 1 łyżeczka soku z cytryny,
✅ odrobina erytrolu - do smaku.
 
Przygotowanie:
 
Rukolę umyć, przełożyć do miski, dodać twaróg, na wierzchu ułożyć obrane owoce. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i ulubionymi ziołami. Taką mieszanką polać sałatkę. Całość posypać sezamem i w razie potrzeby dosłodzić erytrolem.
 
Dajcie znać, kto uwielbia truskawki! ?❤️

Twój komentarz




POKAŻ